top of page

Трикотажний слінг. Інструкція

Оновлено: 12 трав. 2023 р.

Базова намотка «Хрест під кишенею»

(з народження)

1. Знаходимо мітку середини слінгу. Тримаючи за верхній край, збираємо тканину рівномірними складками і прикладаємо спереду до живота, підтримуючи однією рукою.

2. Іншою рукою беремо слінг за верхній край та розправляємо тканину таким чином, аби вона трохи провисла під рукою.

3. Заводимо полотно слінгу за спину на протилежне плече. Повторюємо ці дії для іншого краю слінгу. Виводимо обидва полотна вперед.

4. Вільні краї слінгу заправляємо під горизонтальне полотно (т.з. «кишеню»), де вони вільно звисають донизу.

5. Перехрещуємо краї, створюючи той самий «хрест під кишенею» відповідно до назви намотки.

6. Заводимо полотна за спину, перехрещуємо і знову виводимо вперед, зав’язуючи подвійним вузлом.

7. Посуваємо бокові полотна в боки і витягуємо їх наперед, створюючи запас тканини, до якого ми будемо загортати малюка.

8. Беремо дитину, обережно підтримуючи її голівку, та укладаємо собі на плече.

9. Однією рукою підтримуючи малюка, заводимо іншу руку під бокове полотно слінгу та беремо одну ніжку дитини за стопу і протягуємо під тканину слінгу. Підтримуючи, обережно опускаємо дитину попереду себе, фіксуючи її стегно на джгуті тканини. Повторюємо ці дії з другою ніжкою.

10.Тримаємо спинку дитини, її ніжки зафіксовано боковими полотнами слінгу. Перевіряємо, щоб ніжки були зігнуті у колінах у т.з. «М-позиції»: коліна вище тазу, гомілки звисають униз від колін, спинка дитини округла та лежить на тілі дорослого.

11. Знаходимо нижнє з полотен слінгу та розправляємо його, тягнучи за кромку у напрямку іншого коліна малюка таким чином, щоб на тілі дитини не утворювалось складок тканини, а усі її надлишки залишилися під коліном малюка. При цьому ховаємо руки дитини під слінг.

12. Повторюємо аналогічні дії з іншого боку.

13. Заводимо руку під джгут тканини слінгу у себе на боку та беремо ніжку малюка за стопу, протягуємо її під тканину слінгу та аналогічно робимо з іншого боку.

14. Натягуємо тканину слінгу за верхній край до верху плечей малюка, не допускаючи утворення складок. Усі надлишки тканини залишаються зібраними під тазом та колінами дитини.

15. Перевіряємо симетричніть положення тіла дитини: його хребет розміщено вертикально без нахилів вбік; коліна підняті віще тазу; стопи знаходяться на одному рівні.


Підтримка голови дитини

Якщо Ваш малюк ще не вміє самостійно тримати голову, використовуйте вкладиш-підголовник. Для цього дістаньте тканину з «кишені» слінгу таким чином, аби вона закривала голову малюка. Візьміть вкладиш та скрутіть його валиком. Цей валик закрутіть у тканину слінгу, що накриває голову малюка, у напрямку назовні, формуючи валик під потилицею дитини.


Як дістати малюка зі слінгу

Опустіть тканину «кишені» слінгу. Підтримуючи дитину, розсуньте бокові полотна слінгу та звільніть спину і таз малюка. Потім обережно підтримуючи його під пахви, покладіть до себе на плече та дістаньте ступні дитини зі слінгу. Готово!


Марія Зеленецька,

слінгоконсультант, автор слінгів Okrosh

45 переглядів0 коментарів
bottom of page