top of page

Що таке слінгобібліотека?

Оновлено: 12 трав. 2023 р.

Обираючи перший слінг, можна перечитати тонну інформації, перегуглити масу картинок, передивитись безліч відео намоток. Але все це теорія, а на практиці може бути зовсім інакше. Комусь важко буде справитись з майже п’ятьма метрами тканини, а малючковий адаптований ерго перевершить всі сподівання. Хтось навпаки - не оцінить ерго рюкзак як достатньо зручну переноску, а закохається в естетику та природність слінг-шарфа. Що вже говорити про вподобання немовлят.

Май-слінги Okrosh

Кожний вибір індивідуальний. В ідеалі варто спробувати кілька видів ергономічних переносок (і навіть в межах одного виду їх може бути велика кількість – зокрема ерго, шиті різними майстринями). Але купувати і витрачати немалу суму коштів з невпевненістю чи підійдуть вони всі – таке собі задоволення.


Саме для правильного вибору слінгу й існують слінгобібліотеки (слінготеки). Вони містять у своєму арсеналі різні види ергономічних переносок – від трикотажних шарфів до ерго рюкзаків та онбухімо. Їх можна не просто спробувати помотати, а й узяти на певний термін в оренду та відчути переваги того чи іншого варіанту. Часто в таких випадках (особливо, якщо оренда на тривалий термін) слінгоконсультація іде безкоштовним бонусом.


Крім слінгових переносок бібліотека може давати на пробу і різні навколослінгові речі: слінговставки, слінгокуртки, слінгофліски, слінгонакидки тощо. Також часто є можливість придбати слінг того чи іншого виробника чи ерго пошиву тієї чи іншої майстрині або ж слінгоаксесуари як от слінгобуси, сумки-бананки тощо.


Якщо слінгобібліотека має досить широкий асортимент, то частина переносок чи аксесуарів можуть віддаватись в благодійну безкоштовну оренду на фіксований строк (зазвичай до місяця часу). Перевага надається малозабезпеченим та багатодітним сім’ям.


Слінгобібліотеки працюють як стаціонарно, так і можуть відправляти слінг в оренду в інші міста, якщо є така потреба. Умови оренди мають бути чітко прописані та озвучені (або ж підписані). Орендований слінг не можна прати (окрім екстрених випадків, які все ж краще обговорити по можливості з орендодавцем), необхідно зафіксувати нюанси (якщо трапився розрив чи затягнення нитки) та загалом достатньо бережно і акуратно з ним поводитись. Зазвичай оренда відбувається із заставою в розмірі вартості слінгу (нового чи б/у), яка повертається в повному чи неповному обсязі, залежно від того, в якому стані повертається ергономічна переноска.


І хоч послуги слінгобібліотеки в переважній більшості випадків не безкоштовні, але вони суттєво можуть зекономити більші гроші та час, який для мам узагалі є безцінним.


Нижче наводимо перелік рекомендованих нами слінгобібліотек України:



Тетяна Джигар,

слінгоконсультант

62 перегляди0 коментарів
bottom of page