top of page

Трикотажний слінг-шарф

Оновлено: 12 трав. 2023 р.

Одним із найпопулярніших видів слінгів сьогодні є трикотажний слінг-шарф, виконаний із м'якого еластичного полотна, яке ідеально підходить для малюків від народження і до 7-8 кг. У чому ж його переваги серед інших слінгів для новонароджених?

Трикотажний слінг-шарф Okrosh "Елізабет"

Переваги трикотажного слінга-шарфа

По-перше, трикотажний слінг-шарф найпростіший у використанні, оскільки зав'язавши його на собі, у вас більше немає необхідності знову регулювати намотку у разі, якщо треба дістати малюка зі слінгу. Ви можете замінити дитині підгузок, помити його, погодувати і зробити усе необхідне в той час, коли слінг залишається на вас наче одяг, і його м'яке полотно вам зовсім не заважає. А потім ви легко посадите малюка назад у слінг-шарф, бо намотка вже повністю готова!


Розміщення дитини у готовій намотці слінга-шарфа


По-друге, еластична тканина ідеально "обіймає" малюка, на створюючи грубих складок, як деякі види щільних тканих слінгів-шарфів, які можуть передавлювати ніжну шкіру дитини. Трикотажне полотно за рахунок своїх властивостей розтягуватися і приймати необхідну форму у намотці саме допомогає вам щільно і надійно притягнути дитину до вас і зафіксувати її в правильному фізіологічному положенні, подібно до того, як вона знаходиться на руках у мами. За рахунок цього, трикотажні слінги підходять для переноски та догляду за передчасно народженими дітьми.


По-третє, слінг із трикотажного полотна не потребує такого регулювання в процесі намотки, як тканий слінг-шарф. Вам необхідно завчасно передбачити, наскільки вільно шарф повинен бути на вас зав'язаний, щоб туди помістилася дитина. У рідких випадках, якщо мама володіє навичками регулювання слінга-шарфа, ви можете додатково підтягнути полотна слінга, однак це скоріше виключення при використанні даного виду слінгів.


Четвертий беззаперечний аргумент на користь трикотажних слінгів - це їх ціна, яка частіше за все нижча, ніж в інших видів фізіологічних переносок. Однак тут все ж необхідно звертати увагу на якість матеріалу, з якого він виготовлений.

Вимоги до полотна трикотажних слінгів-шарфів


  • Тканина повинна складатися із 100% натуральної бавовни, оскільки саме цей матеріал є гіпоалергенним та не заважає правильному теплообміну дитини з навколишнім середовищем. Щодо трикотажних слінгів-шарфів питання перегрівання дитини стоїть особливо гостро, т.я. у них використовуються тільки тришарові намотки, за рахунок чого дитина огронута 3 додатковими шарами тканини, які можуть стати причиною перегрівання та підвищеного потовиділення, а також, як наслідок, розвитку шкірних реакцій. Якщо тканина виконана повністю із натуральних матеріалів (бавовни) і мама одягає малюка відповідно до сезону, а також не гуляє в занадто спекотну погоду - ризик перегрівання зводиться до мінімума. Наявність у трикотажі поліестера значно погіршує властивості теплопровідності тканини, може призвести до перегріву, виникненню алергічних реакцій у дитини, а також значно знижує естетичні властивості такого слінгу, оскільки є причиною швидкого утворення катишків та розтяжок на полотні.

  • Трикотажне полотно повинно мати необхідну еластичність, яка, в той же час, повинна бути обмежена. Так у виробництві трикотажних слінгів-шарфів використовується такий вид трикотажу, який прекрасно розтягується в ширину полотна, однак практично не тягнеться в довжину, за рахунок чого не провисає під вагою дитини.

  • Щільність трикотажа повинна бути не меншою за 180-200 г/м.кв., тому що лише таке полотно може надійно зафіксувати правильне положення вашого малюка, а тонкий трикотаж буде провисати під час прогулянки і це положення буде порушуватися.

  • Тканина слінгу повинна бути пофарбована безпечними барвниками, які не залишають слідів на шкірі дорослого і дитини та не призводять до небажаних наслідків. Упевніться в тому та попросіть у виробника сертифікати якості на даний вид продукту.


Особливості використання трикотажного слінга-шарфа


  • Для трикотажних слінгів використовуються тільки тришарові намотки. Найбільш зручною прийнято вважати "хрест під кишенею".

  • Після того, як розмістили дитину в слінгу, обов'язково перевіряйте правильність її положення. В вертикальному положенні: ніжки дитини зігнуті в колінах і розведені в сторони на комфортний кут, коліна знаходяться вище попи (т.з. "М-позиція"), спинка округла і лежить на мамі, таз злегка відставлений назад, хребет розташований строго вертикально, тулуб дитини не завалюється вбік, ступні знаходяться на одній висоті і дивляться в підлогу.

  • Трикотажне полотно має властивість провисати від вагою важких дітей, тому оптимальним вважається використання таких слінгів до того часу, доки дитина не матиме 7-8 кг ваги. Вам необхідно не допускати зміщення намотки під час прогулянок, а також зміни положення дитини в слінгу (надмірне округлення спини, провисання попи, зміщення дитини вбік). Також під час носіння важких дітей полотна слінгу у вас на плечах може витягуватися у вузькі джгути, які не здатні правильно розподіляти навантаження від ваги дитини, і ви будете відчувати надмірну важкість під час прогулянок, а дитина буде "пружинити" в слінгу при ходьбі. В деяких випадках можливо використовувати трикотажний слінг до 10-12 кг за умови, що тканина слінгу розрахована на таке навантаження, ви не відчуваєте дискомфорту під час прогулянок, а у вашого малюка зберігається правильне положення.

  • В трикотажних слінгах не дозволяється носити дитину за спиною.


Обирайте якісні слінги для ваших малюків, і хай слінгоносіння стане для вас яскравим та незабутнім періодом, сповненим любові та приємних емоцій!


Марія Зеленецька,

слінгоконсультант

81 перегляд0 коментарів
bottom of page