top of page

Коли потрібен аква слінг?

Оновлено: 12 трав. 2023 р.

Сучасний світ радує нас безліччю чудових девайсів, котрі полегшують догляд за малюком у перші місяці після народження. Одним із таких чудо-приладів є аква слінг, який звільняє мамині руки під час купання із немовлям.


Давайте розберемося із термінологією, яка тут вельми очевидна: аква слінг - це слінг для води. Частіше за все це саме слінг з кільцями, який пошито із легкої синтетичної сітки (гіпоалергенної, яка не нашкодить чутливій дитячій шкірі) та з використанням міцних нейлонових кілець (вони не нагріваються на сонці та під час купання приємніші до шкіри, ніж холодні металеві кільця, які використовуються у звичайних слінгах з кільцями). За рахунок такого плетення і складу ця тканина не утримує вологу, а тому не стає важкою при замочуванні, і швидко сохне (а це, погодьтеся, важливо із малюком, якому протипоказане переохолодження). Також цей синтетичний матеріал менше потерпає від впливу хлорованої води в басейні, ніж натуральні ткані слінги, і довше не втрачає свої естетичні якості.

Аква-слінг Okrosh - червоний

ВАЖЛИВО: Аква слінг не призначений для плавання. Він використовується лише для того, щоб зайти у воду, постійно спостерігаючи за станом дитини у слінгу.

Коли може знадобитися аква слінг?

  1. Коли молоді батьки дещо невпевнено почуваються, тримаючи у воді маленьку дитину на руках, і можуть відчувати занепокоєння через те, що вона вислизне. В цьому плані аква слінг додасть впевненості, адже малюк буде надійно примотаний на дорослому, і навіть невеликі хвилі не заважатимуть насолоджуватися купанням.

  2. Коли малюк боїться "великої води" і не хоче купатися на руках у батьків, то саме слінг і безпосередня близькість до дорослого, відчуття затишку і спокою дають йому можливість заспокоїтися і насолоджуватися купанням.

  3. Коли мама з двома дітьми відвідує басейн чи пляж, то слінг "надасть їй додаткову пару рук". Немовля у слінгу тримається на мамі, доки мама може приділити час старшій дитині.

  4. Коли у мами немає можливості залишити малюка і освіжитися у душі, то можна приймати душ разом і перевторити це на цікаве купання.

  5. Аква слінг - ідеальна переноска на підхват для подорожі із ще неважким немовлям. Сам слінг важить менше 250 гр і не займе багато місця у вашій сумці. До того ж нейлонові кільця не дзвенять під час проходження контролю в аеропортах ;)

  6. Та звісно аква слінг - це гарний варіант для місцевості із підвищеною вологістю, де важливо, щоб слінг максимально продувався і не перешкоджав відведенню вологи від тіла малюка і дорослого.

Проте варто пам'ятати про правила безпеки під час використання слінгу з кільцями для купання: завжди перевіряти, наскільки надійно заправлено низ кишені слінгу і однією рукою притримувати спину дитини. Також у душі та басейні слід використовувати зручне, неслизьке взуття. Ну і, як ми згадували вище, в аква-слінгу не можна плавати, а лише стояти чи ходити у воді, контролюючи глибину відносно положення голівки дитини. Всі інші правила безпеки у слінгоносінні також справделиві і для аква-слінгу.

Літній відпочинок із малюком може подарувати безліч яскравих вражень як батькам, так і дитині: перші прогулянки на пляжі та купання в морі, розваги у басейні - це все те, за що ми так любимо тепле літо. Сподіваюсь, що кожні батьки знайдуть спосіб сповна насолодитися цим чудовим часом і провести його з максимальною користю. А якщо вам потрібна допомога слінга, зверніть увагу на аква слінг - спеціаліста із літнього відпочинку з немовлям ;)


Марія Зеленецька,

слінгоконсультантка, авторка слінгів Okrosh®



52 перегляди0 коментарів
bottom of page