top of page

Коли потрібен слінгоконсультант?

Оновлено: 12 трав. 2023 р.

Протягом останнього місяця в блозі з’явилось безліч публікацій, які допоможуть мамі у виборі першого слінгу та дадуть впевненість, що слінгоносіння це безпечно та зручно. І якщо ці публікації читає жінка ще під час вагітності – то це ідеальний варіант. Зазвичай є достатньо (чи принаймні просто «є») часу обдумати, спробувати помотати ляльку чи іграшку, погуглити інформацію з різних джерел, прийти на слінгозустріч у своєму місті та порадитись з іншими слінгомамами щодо вибору.

Але здебільшого думка про слінгоносіння навідує жінку після пологів, коли малеча потребує маму поряд практично 99% часу на добу. От саме в цей момент (або в уже критичний, коли руки та спина не витримують постійно носити дитину) і починають зринати в голові чи то слова подружки про якусь помічну переноску, чи то випадково нагуглена колись стаття про слінги. Стикнувшись з надлишком інформації мама може зекономити собі добрий шмат часу та нервів, звернувшись до слінгоконсультанта. Які переваги?

  • якщо це індивідуальна консультація, то вона пройде у Вас вдома в затишній знайомій атмосфері у зручний для вас та малюка час;

  • консультант візьме із собою всі заздалегідь узгоджені види ергономічних переносок, щоб ви змогли підібрати собі найкращий варіант, відповідно до своїх потреб та вподобань;

  • відповість на питання, які є супутніми – як годувати в слінгу, у що одягати малюка під слінг, які нюанси слінгоносіння в різні сезони.

Особливо помічним буде візит консультанта, якщо Ви бажаєте опанувати слінг-шарф. Часто мами, які стали ними вперше, не впевнені в своїх навичках вірно тримати малюка вертикально. Що вже говорити про операції з п’ятьма метрами тканини. Слінгоконсультант не просто покаже як справлятись з шарфом, а допоможе його намотати та проконтролює правильність Вашої самостійної намотки, розкаже про доречності конкретного виду намотки в тій чи іншій ситуації.

Буває і наступне.


Мама самостійно визначилась з видом ергономічної переноски, придбала її, передивилась відео як правильно одягати і навіть робила спроби намотатись, але малюк, здається, не в захваті від цих спроб. Тоді слінгоконсультант допоможе визначити причину небажання дитини знаходитись в слінгу та дасть поради щодо налагодження комфортного слінгоносіння.


Слінг з кільцями Okrosh

Крім того консультант може допомогти в покупці слінгу. Особливо це актуально, якщо мова йде про вторинний ринок – оцінити стан та можливі нюанси (розриви полотна, затяжки, плями), поцікавитись у попереднього власника щодо загальних умов користування та прання. Але і щодо первинного ринку та нових слінгів у мами може виникнути багато питань, особливо щодо вибору між покупкою за кордоном чи підтримкою вітчизняного виробника.


В будь-якому випадку мама викликає консультанта, щоб впевнитись, що все робить правильно (читай – безпечно для дитини) або хоче цього навчитись і довіряє людині, яка спеціалізується саме на питанні слінгоносіння.

Тетяна Джигар,

слінгоконсультант

78 переглядів0 коментарів
bottom of page