top of page

Слінгомасаж: що таке масаж ребозо?

Оновлено: 12 трав. 2023 р.

Масаж ребозо – досить нове явище для наших місцин. Звучить екзотично, мало хто познайомився з цим особисто, але як цікаво! То давайте дізнаємося, що ж, власне, таке ребозо, в чому сенс і особливості масажу, яка його історія і чому в нього закохуються і масажисти, і їх пацієнти.


Ребозо прийшло до нас із Мексики. Саме ребозо – це така ткана шаль, яка є частиною мексиканського національного вбрання. Відслідкувати його появу досить важко, бо першочергово подібні шалі носило корінне населення, яке поступово асимілювалося з іспанськими вихідцями. Тчеться ребозо вручну, його візерунки розкажуть вам про власницю не менше, ніж українська вишиванка. Ним підв’язують живіт вагітні та породіллі, в ньому носять дітей, і те, що нас цікавить найбільше – роблять масаж. Замінити його в певній мірі може тканий слінг-шарф.

Важко уявити щось менш схоже на класичний масаж. Тут немає прямого контакту рук і тіла. Ви лягаєте на розстелені на підлозі ребозо (або слінги), і починається диво. Масажист огортає вам голову шаллю, і легесенькими доторками задає коливання голові. Так він налаштовує себе на ваш організм, відчуває зони напруження. Потім стає у весь зріст, тримаючи полотна під натягом, починає погойдувати, повертати, робити м’які витяжіння голови. Оскільки все відбувається без фіксації і сама ваша вага контролює обсяг руху – цим масажем неможливо нашкодити. Відчуття переносять у дитинство, наче теплі мамині руки огорнули і погойдують у своєму ритмі. Саме це дозволяє розслабитися, взяти паузу в житті і отримати сили на подолання перешкод.

Працюючи з головою, масажист крім роботи, власне, з м’язами допомагає тілу відновити кровопостачання у шиї та плечовому поясі. Воно часто порушене у тих, хто працює за комп’ютером, і провокує проблеми з артеріальним тиском. Продовжується робота при опрацюванні плечей. Вібрації полотна на поперековому відділі покращують кровообіг внутрішніх органів. Поступово спускаючись до п’ят, масажист працює з усім організмом, і зав’язує полотна на вас після опрацювання кожної зони. А потім йде вгору, поступово звільняючи і повторно масажуючи кожну зону. Ви відчуєте, що тіло реагує вже зовсім інакше – воно вільне, легке, радо йде за полотном. І життя отримує нові барви!

Окремо можна зазначити, що це чи не єдиний масаж, який дозволений дітям, вагітним, годуючим, навіть використовується в пологах. Мексиканські доули (жінки, що супроводжують в пологах) обов’язково мають ребозо в своєму арсеналі. Масаж ребозо є потужною релакс-практикою, тому він рекомендований при змінах в житті і пов’язаними з ними стресами. А навіть позитивні зміни, такі як одруження, народження дитини чи нова робота, викликають напруження. Мексиканці це знали ще до психологів і лікарів, тому масаж входить до багатьох обрядів. Ви вже любите ребозо так, як люблю його я? Тоді до зустрічі на сеансі!


слінгоконсультант, ребозо-масажист

210 переглядів0 коментарів
bottom of page