top of page

Слінг як профілактика розвитку дисплазії кульшових суглобів

Оновлено: 12 трав. 2023 р.

Дисплазія кульшових суглобів - це порушення розвитку головки стегна та вертлужної западини. Існує багато причин виникнення цього захворювання у малюків та різні методи лікування. Однак одним з простих способів не допустити розвитку дисплазії кульшових суглобів є носіння малюка у фізіологічній переносці (слінгу).

Інститут Дисплазії Кульшових Суглобів (International Hip Dysplasia Institute) розробив рекомендації щодо правильного положення дитини в слінгу:


  • У перші місяці життя малюка, а також під час довгих прогулянок дуже важливо стежити за правильним положенням дитини в слінгу.

  • Рекомендовано розташовувати дитину у так званій М-позиції, коли ноги зігнуті в колінах і розведені в сторони, а коліна знаходяться трохи вище тазу дитини.

  • В такому положенні стегна дитини знаходяться під кутом 40-55° одне до одного, ноги зігнуті в колінах на 90-110°, а голівка стегнової кістки вдавлюється в вертлужну западину кульшового суглоба. Це забезпечує здоровий розвиток кульшового суглоба в перші 6 місяців життя дитини.

  • Не рекомендовано використовувати переноски, в яких не забезпечується підтримка стегон дитини від тазу до колін, так як це може призвести до виникнення дисплазії кульшових суглобів.

  • Для попередження розвитку дисплазії кульшових суглобів рекомендовано використовуваит так звані фізіологічні переноски, в яких стегна дитини підтримуються в безпечному положення від тазу до колін.



99 переглядів0 коментарів
bottom of page