top of page

Слінгоарсенал: які слінги найкраще підійдуть для прогулянок біля моря?

Оновлено: 12 трав. 2023 р.


На пляжі в Одесі. Фото автора

Коли чоловік полетів у відрядження за океан, я із донечкою теж вирішила не сидіти вдома. Дуже мріяла познайомити дитину з моречком і вибір пав на Одесу. Сумку я пакувала не велику, але в багажі був обов‘язковий атрибут — слінги.


Дано:

  • слінгомама

  • слінгопасажир 1 рік і 2 місяці

Ерго-рюкзак — помічник номер один. Чим він хороший та універсальний — легкий в користуванні. Без додаткових навичок його легко опанувати, як мамі так і бабусі. А бабусю ми брали з собою і кілька разів донечка таки умудрилася заснути в бабусі в ерго. Ерго я не пакувала в багаж, в ньому знаходилася доця поки ми проходили всі необхідні контролі в аеропорту.

Другий помічник — слінг-шарф коротун. Брала його для вечірнього променаду містом і для фотосесісії біля моря. Після року доця почала активно ходити, тож ще важливим фактором було легко помістити її в намотку і дістати, якщо захоче сама потопати ніжками. Моя улюблена в цьому віці намотка - інсайдаут (Inside out coolest hip cross carry). Чому?

  • Для намотки не потрібен довгий шарф, а достатньо розміру 2, 3 чи 4.

  • В цій намотці дитина розташовується на боці чи напівбоці і її легко погодувати.

  • Цю намотку не потрібно розпускати повністю. Тобто дістати з намотки і помістити назад не займає багато часу.

На пляжі в Одесі. Фото автора

Третім помічником мав стати аква слінг. Аква слінг - це слінг з кільцями чи карман з сітчастої синтетичної тканини, яка потім швидко сохне. В ньому можна зайти в море/басейн разом з дитиною, він дає додаткову підтрімку, окрім маминих рук. Пам‘ятаємо: не плавати, а лише зайти у воду.

Я щиро мріяла потестувати цей чудо девайс, але не склалося. Доці так сподобалося море, що вона не могла сидіти на місці, не кажучи вже про те, щоб її примотали. В моречку хотілося булькати ногами, тікати від хвиль та робити замки з піску, тому аква слінг ми, нажаль, так і не використали. Але я не сумувала, багато місця він все рівно не займає. Гадаю, він має ідеально підійти для малюків, які самі ще не ходять, і для мам, в яких є ще старші дітки.

Четвертий помічник - слінг з кільцями. Задача лишалася незмінна: коли дитина стомилася - без проблем взяти її на ручки (тобто в слінг) і гуляти далі. Коли бачить щось цікаве і хоче на волю - швидко дістали і дитина побігла ніжками.

Фото з конференції Всеукраїнської асоціації слінгоносіння, м. Одеса

Насправді, необов‘язково везти з собою весь арсенал. Достатньо вибрати всього один, який займає найменше місця, зручний у користуванні і послугує вам універсальним для всієї подорожі. Але, якщо ви такі ж поціновувачі слінгів і мрієте про гарні фото біля моря - не стримуйте себе. Вони не займають багато місця в багажі. Слінг, окрім як поносити дитину, можна ще накинути на плечі чи облаштувати накриття від сонечка, зробити дитині гамак, гойдалку чи постелити на холодне, закутатись від раптового вітру чи дощу.


Гарних і незабутніх всім відпусток цього літа.


Альона Попова,

слінгомама і слінгоконсультант,

автор блогу Анатоліївна

134 перегляди0 коментарів
bottom of page