top of page

Слінгонакидка чи слінговставка: що обрати на осінь та зиму?

Оновлено: 12 трав. 2023 р.

На вулиці ось-ось похолодшає, а ви все ще не можете знайти правильний девайс для утеплення в осінньо-зимовий період? Давайте розбиратися, чим відрізняються слінговставки від слінгонакидок, які є особливості в кожного з цих видів слінгоодягу, і пошукаємо, а що ж підійде саме вам.


Одразу треба відмітити, що обидва ці варіанти існують для тих батьків, які не хочуть купувати слінгокуртку, а планують носити малюка в слінгу з тим верхнім одягом, який вже присутній у їхньому гардеробі.


УВАГА! Як слінговставка, так і слінгонакидка не забезпечують підтримки дитини і не можуть використовуватися без слінгу.


Слінговставка - це той елемент, якого вам не вистачатиме, якщо ви спробуєте застібнути звичайну куртку, коли малюк примотаний до вас слінгом. Це додаткова частина куртки, яка пристібається спереду двома блискавками і створює для вас з дитиною затишну і теплу атмосферу всередині, перетворює вашу звичайну куртку на слінгокуртку.


Які переваги слінговставки?

  • створює герметичну конструкції, куди не задуває вітер, не потрапляють краплі дощу і сніг;

  • слінговставка дає можливість не одягати малюка у верхній одяг (економія грошей і швидкості збирання на прогулянку, а також можливість забезпечити правильне фізіологічне положення ніжок і спини дитини в слінгу, якому зазвичай заважає товстий зимовий комбінезон);

  • можна швидко дістати малюка, розстібнувши одну із блискавок;

  • у більшості виробників у комплекті із слінговставкою ви також отримуєте манішку для мами, щоб захистити від холоду шию та груди, та зручний і теплий капюшон для малюка.

Слінговставка Малишастик з універсальним кріпленням до куртки

Які бувають слінговставки:

  • за типом кріплення до куртки: ті які кріпляться безпосередньо до блискавок вашої куртки (попередньо треба обговорити з майстринею, який тип блискавок у вашої куртки, і підібрати такі самі до вставки) та універсального кріплення (на внутрішню сторону вашої куртки спочатку кріпиться планка на ґудзиках, а до неї вже слінговставка, яка розстібається блискавками як звичайна куртка);

  • за довжиною слінговставки бувають з можливістю регулювання довжини (низ підкочується і фіксується) або слінговставки заданої довжини під конкретну вашу куртку (заздалегідь треба обрати довжину блискавки);

  • за ступінем утеплення: демісезонні або зимові та універсальні осінь-зима (один шар утеплювача знімається);


Слінгонакидка - це більш мобільний аксесуар, який не з’єднується з вашою курткою, а кріпиться стропами хрест-навхрест на спині батьків, і її можна одягати, коли слінг примотан як під низ, так і зверху куртки.


Переваги слінгонакидок:

  • за необхідності (теплої осені чи весни) її можна легко зняти;

  • як і у випадку зі слінговставкою, можна не одягати дитину у верхній одяг (достатньо термо-комбінезона чи іншого теплого трикотажу);

  • можна використовувати також як накидку в автокрісло, санчата чи коляску;

  • слінгонакидку можуть носити всі члени родини з буть-яким верхнім одягом, адже її не треба кріпити до куртки;

  • вона ідеальна для дітей, які вже ходять, оскільки можна швидко дістати дитину, а її черевички можна залишити не закритими накидкою.

Однак слінгонакидки мають один важливий недолік: вони не підходять для вітряної і вологої погоди, адже не створюють герметичної конструкції навколо вас із малюком і морозний вітер може задувати під куртку.

Слінгонакидка Малишастик універсальна осінь-зима

Які бувають слінгонакидки:

  • за ступінем утеплення: демісезонні або зимові та універсальні осінь-зима, в яких один шар утеплювача знімається;

  • за конструкцією: ті, в яких шия мами лишається відкритою, чи ті які мають суцільну конструкцію, що закриває простір між шиєю мами і малюка, створюючи додаткове утеплення в цій зоні.


Тому підсумуємо: якщо ви плануєте нетривалі прогулянки в помірно холодну пору року і не знаєте, з якою саме курткою носитимете слінг, то можете придивитись до слінгонакидок. Якщо ж ви впевнені, що ваші прогулянки будуть довгими і виникатиме необхідність вийти з малюком у слінгу навіть в холодну, не дуже “прогулянкову” погоду, то вам краще замислитись над пошиттям слінговставки, з якою ви будете впевнені у тому, що і ви, і малюк у слінгу будете цілком зігріті і захищені від непогоди.


Марія Зеленецька,

слінгоконсультантка

258 переглядів0 коментарів
bottom of page