top of page

Що обрати: хіпсит чи ерго рюкзак?

Оновлено: 12 трав. 2023 р.

Неодноразово в слінгоспільнотах можна зустріти питання щодо вибору між двох переносок – хіпсита та ерго рюкзака. І хоча фактично спільним для обох девайсів є нижня вікова межа їх використання – з моменту самостійного сидіння дитини – та обидва варіанти є зручними для носіння дитини, хоча й кожен має свої переваги та в чомусь програє перед альтернативним варіантом.

Хіпсит Малишастик зі спинкою

Важливо пам’ятати, що хіпсит зі спинкою не являється аналогом ерго рюкзака і в той же час втрачає у мобільності. Тому надалі ми будемо розглядати класичний варіант хіпситу без верхньої чистини, лише сидіння.


Які переваги хіпситу порівняно з ерго? Найбільшою є легкість використання та мінімум регулювання, адже потрібно зафіксувати його на талії тільки раз під час одягання (без верхньої частини, лише сидіння). Він не заважає під час прогулянки, якщо дитина іде поруч з мамою. Використання хіпситу не потребує чіткого формування М-позиції, бо використовується він на короткі дистанції. Поки дитина не ходить, це може бути шлях від авто до квартири. Але практично хіпсит буде кориснішим з моменту більш-менш впевненого ходіння. Тоді на прогулянках, коли малюк ще не звик долати значні відстані самотужки і швидко втомлюється, хіпсит стане дуже у нагоді: жодних зайвих рухів, застібань фастексів та регулювань – лише підняти та посадити дитину. Окрім того, хіпсит зручно використовувати вдома, якщо малюк потребує постійної уваги


Із мінусів можна зазначити обмежену мобільність, бо за умови використання класичного хіпситу без спинки, вільною залишається фактично лише одна вільна рука – інша притримує спинку дитини. Відтак, завантажити обидві руки і нести героїчно дві сумки з продуктами на 5ий поверх мама, на жаль (чи скоріше на щастя), уже не зможе.

Ерго рюкзак Love & Carry Air X

Зручність ерго рюкзака як класичної ергономічної переноски розкривається в наступних можливостях: комфортно використовувати на довгі дистанції, в тому числі і за спину, значно менше навантаження на поперековий відділ спини. Також ерго можна скрутити у хіпситоподібний валик, хоч це порівняно і не так зручно.


Окрім усього іншого, безсумнівною перевагою ерго залишається зовнішня привабливість та можливість пошити переноску на свій смак, адже вибір слінгових тканин на сьогодні просто величезний – як по кольору, так і серед паттернів.


Найбільшим мінусом ерго у порівнянні з хіпситом є його вартість (якщо йде мова про новий девайс). На вторинному ринку різниця може бути не настільки значною і ерго коштуватиме не набагато дорожче.


Підсумувавши все вищезазначене, ерго можна рекомендувати з моменту самостійного сидіння для довгих прогулянок чи подорожей. Хіпсит підійде для сімей, де малюк вже навчився самостійно ходити, любить досліджувати світ навколо, аде швидко втомлюється і проситься на руки до мами чи тата. Ідеально, якщо сім’я може дозволити собі обидві переноски, так як їх призначення дещо відрізняється залежно від ситуації.


Тетяна Джигар,

слінгоконсультант

198 переглядів0 коментарів
bottom of page