top of page

Топ 7 речей, щоб перезимувати з маленькою дитиною

Оновлено: 12 трав. 2023 р.

Ми розпитали Юлію Гординську, як швидко і легко можна одягати маленьку дитину взимку на прогулянку. Бо хто може це краще знати, ніж багатодітна мама, яка, як не хто інший, цінує час, витрачений на одягання кожного з дітей.


Влітку з одягом все просто: що знайшов - те й вдягнув. Не знайшов, то й не дуже треба, і так нормально. Взимку цей варіант не підійде. Потрібен одяг, але навколо так багато товарів... Тож, як вдягнути дитину так, щоб її не заморозити і не запарити?

У ролі мами я перезимувала вже 10 зим, за цей час у мене з'явилось 4 дітей і я на власних дітях спробувала безліч варіантів. Поділюсь із вами найзручнішим варіантом. І так, ось мій список речей які полегшать ваше зимування:

  1. Слінг. Найкраще слінг шарф, май слінг або адаптований ерго рюкзачок. Слінг обирають за віком дитини. Зимовими можна вважати слінги з шерстю. Весною їх треба буде змінити на інший. Бавовняний слінг більш універсальний і в цілому в ньому також можна носити взимку. Слінг з кільцями під куртку носити небезпечно.

  2. Слінгокуртка. Це може бути спеціальна куртка, або пошита вставка-розширювач до вашої куртки. Також, можна використовувати слінгонакидку, особливо коли дитину носить декілька членів родини. Це може бути навіть ваша "вагітна" куртка, куртка вашої мами чи чоловіка. Тобто це будь який верхній одяг, що застібнеться на дорослому з дитиною в слінгу.

  3. Термобілизна. Той, хто спробував її вже не може повернутись до звичайного одягу. Крім того, що вона тонка, але тепла, у неїє є певна особливість. Якщо звичайний одяг намокає, коли трохи спітніти, і потім йде холодок по спині, то з термобілизною такого ефекту не буде. Ви не будете боятись цього "спітніє і замерзне". Ви будете купляти термобілизну й надалі вже старшим дітям і собі.

  4. Одяг для годування. Або одяг, в якому можна погодувати, наприклад, з глибоким вирізом. Так ви зможете за необхідності погодувати грудьми дитину на вулиці навіть у лютий мороз. Під слінгокурткою це тепло і безпечно.

  5. Шапка-шолом. Зав'язувати зав'язочки, в'язати шарфи це зайвий час, це не зручність (можна перетиснути поспішаючи). Шапка шолом: вдягнула і забула ;) Секунда - і голова, і шия, і верх спинки у теплі.

  6. Шкарпетки. Так як ніжки визирають зі слінгу - їм треба трохи більше утеплення. Будь які тепленькі шкарпетки чи гетри (навіть просто зв'язані бабусею) чудово підійдуть для цього.

  7. Льодоступи. Падати на льоду не приємно і боляче. Краще вдягнути льодоступи, вони мають металеві шипи, і ризики впасти мінімізуються. Так безпечніше.

Слінгопарад у Києві, 2015 р.

Все :) Маючи такий набір ви будете гріти дитину під курткою своїм теплом, вона просто не може змерзнути, якщо знаходиться біля великої "пічки". Ви завжди зможете погодувати дитину і не будете бігти додому з кричущим малюком. Якщо ви зайдете в магазин, банк, кафе чи до іншого теплого приміщення - ви зможете зняти вашу спільну куртку не потурбувавши малечу, дитина не прокинеться, якщо вона спить, і їй не буде жарко. Мінус цього варіанту - зимовий комбінезон на овчині подарований люблячою бабусею так і пролежить всю зиму на полиці :)


Юлія Гординська - мама чотирьох дітей,

засновниця ГО "Всеукраїнська асоціація слінгоносіння",

авторка книги "У подолі по-новому або Сучасне слінгоносіння"

362 перегляди0 коментарів
bottom of page